Te LOVEște sau nu?

Mor când aud tinerii spunând: "M-am îndrăgostit de ea/el în timp ce traversam strada... A fost dragoste la prima vedere!"
Nu! N-a fost dragoste la prima vedere, a fost prostie la prima vedere!
Nu poţi să te îndrăgosteşti de un om din mers, nici din mesaje sau conversaţii pe net, nici din pozele  care le pune pe Facebook!

Trebuie să petreci timp cu omul respectiv. Să îl vezi cum reacţionează în diferite situaţii... Tre` să te convingi că e ceea ce afirmă că e! Să vezi ce face când îşi dă cu ciocanul în deget - înjură sau nu? - să vezi dacă mulţumeşte, dacă ştie să se comporte, dacă are respect... Să vezi cum se poartă cu familia lui și cu prietenii vechi, dar mai ales cu oamenii care îi sunt inferiori dintr-un punct de vedere sau altul.

Niciodata nu poţi ştii că în spatele îngerului de pe Facebook nu se ascunde un drac.

Dragostea nu e să o iubeşti pentru că e 90-60-90, nici pentru că el e un pachet de muşchi. Nu e corect să îl iubești pentru că e cel mai popular băiat din școală, nici pentru că e fată bogată și îți dă bani de țigări. Nici pentru că are Mercedes, nici pentru că e tacsu' mare patron.

Dragostea e să fi cu ea chiar dacă e paralizată, să rămâi alături de el chiar dacă e pe patul de moarte.
  * Era cu o săptămână  înainte de nuntă. Mergeau spre peronul gării ținându-se de mână. Nu o privea, dar îi simțea mâna caldă și tremurândă. Brusc nu a mai simțit-o aproape și s-a întors să  vadă ce e cu  ea. A auzit trenul venind, dar ea nu mai era… se dezechilibrase și alunecase pe șine. Când el a observat, a fost prea târziu. Trenul a trecut în viteză și i-a tăiat picioarele fetei. A luat-o, aproape moartă și a dus-o la spital. A supraviețuit, dar a rămas imobilizată într-un cărucior, pentru totdeauna… Peste puțină vreme au făcut nunta. Nu a părăsit-o pentru că nu mai avea picioare, ci a decis ca el să fie picioarele ei pentru restul vieții. Au trecut mai bine de 50 de ani de atunci. Încă sunt împreună… iar în zilele cu soare ai ocazia să vezi doi bătrânei scăldându-se în marea de raze aurii. Au fost alături și la bine și la greu și pot spune că dragostea lor a fost una adevărată.


Dragostea te ţine alături şi când a câştigat 10.000 € şi când l-a dat în şomaj, şi când a rămas orb şi când are riduri. Dragostea te ține alături o viață întreagă. Dar ca să iubești trebuie să rabzi, să treci cu vederea defecte, să ierți, să uiți, să ajuți… Dragostea e meserie grea. Ea vine singură, dar nu rămâne decât dacă e întreținută.

O dragoste stârnită prea devreme este drumul care duce fix către suferintă şi  dezamăgire! Din acest motiv se sinucid sute de tineri, iar mai mulți intră în depresie. Pentru că nu știu să facă diferența dintre cele 3 verbe –  „A PLACE” (sinonim cu ACUM), „A FI ÎNDRĂGOSTIT” (sinonim cu PENTRU O VREME) și „ A IUBI” ( sinonim cu PENTRU TOTDEAUNA).

Dragostea nu-i joacă de copii. Nu e pentru puştii care tocesc tastaturile în NFS, nici pentru copilele imature care fac pe victimele pentru a fi în centrul atenţiei. Nu e pentru egoiști, nici pentru fricoși.
Dragostea e din Dumnezeu şi nu putem cunoaşte dragostea adevărată pâna nu îl cunoaştem pe El.

Nu vă înjugați la juguri nepotrivite!
Nu iubiți cu ochii, ci cu inima! 
Nu alegeți voi, ci lăsați-L pe Dumnezeu să aleagă. El nu face niciodată greșeli. 
Lăsați-vă conduși de mâna Lui și veți vedea cum lacrimile se vor transforma în bucurie, durerea în fericire și amărăciunea în sirop.


P.S. Aveţi grijă cu dragostea. Cine se joacă cu focul riscă să se ardă... Şi încă ceva... ţineţi minte că în foc  e diavolul... Aşa că fugiţi de el.


_Sefora Geantă_

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un alt fel de fotbal

Viața cu gust de supă la plic

O ultimă noapte cu mama