Valentine's Day

Valentine’s Day. Reduceri, flori ofilite şi iubiri furate. Fete şi băieţi ţinându-se de mână în văzul tuturor. Pe vremuri era o ruşine. Azi, e chiar o mândrie, mai ales pentru puştoaicele de doişpe ani.
Fete triste şi frustrate că nu au un prieten de ziua lu’ Valentin ăsta. Lacrimi ascunse în colţul ochiului, zâmbete forţate, nervi că nu au primit SMS şi invidie că trandafiru’ lu’ Maricica are 2 petale în plus faţă de al  Mirabelei.
O zi plină de ipocrizie şi prefăcătorie...

Dimineaţă, la poarta şcolii, doi îndrăgostiţi. Băiatul are un trandafir. Cu mâna tremurândă i-l da prinţesei rostind: "Pentru... pentru... pentru astăzi!". Romantism sec. De la atâta stat cu nasul în calculatoare şi Facebook nu mai ştim să vorbim, să ne exprimăm sentimentele. Păcat... păcat de naţia noastră de poeţi.

 Profa de română se vaită ca suntem o ţară de cosmopolitani-împrumutăm sărbătorile de la alţii. Spune că românii au Dragobetele pe 24 şi că aia e sărbătoarea iubirii, nu Valentine’s Day. Eu cred că e aceeaşi mâncare de peşte, aceeaşi ipocrizie şi falsitate. Ambele sunt doar nişte sărbători comerciale. Dacă îl/o iubeşti, îi demonstrezi zilnic nu doar o dată pe an.

În staţia de autobuz alţi porumbei. Cu mâna în părul iubitei, dar cu ochii la fata de peste drum. Văd zeci de cupluri, fete cu trandafiri roşii în a căror petale sunt prinse bileţele de dragoste. În toată mulţimea trece şi o bătrână, cu un buchet de flori, tot roşii. Dar ale ei sunt 4 garoafe. Atunci îmi zic "Stai aşa! Lumea mai şi moare! Şi moartea nu ţine cont că e Sfântu’ Valentin"

Un bătrân se strecoara cu un buchet de lalele pentru băbuţa lui. O prietenă îmi povesteşte că un copil de clasa întâi i-a spus lu’ sor’sa să îi aducă un ursuleţ de acasa ca să i-l dea la prietena lui de Ziua Îndrăgostiţilor. Mai bine "Ziua Îngrămădiţilor" cum spunea o colega.
Mi-am întrebat un prieten ce face azi şi a zis că dă examen la mate. M-am bucurat enorm că n-avea habar că azi e Sf. Valentin. Unii au alte ocupaţii, mai şi învaţă, mai şi privesc la cer...

Fetele mele, dacă nu aţi primit nimic azi înseamnă că sunteţi serioase. Dacă nu aveţi iubit nu înseamnă că sunteţi urâte. Lucrurile greu de atins sunt cele mai preţioase.
Cu cât ridici un gard mai înalt în jurul tău, cu atât va fi mai demn cel ce va reuşi să-l sară.
S-a demonstrat că rata divorţurilor creşte cu cât ai mai mulţi iubiţi înainte de căsătorie. Apoi rămân copii cu un părinte, oropsiţi şi frustraţi.
Vă plângeţi că nu aveţi iubit azi, dar nu vă gândiţi că sunt unii ce nu au mamă de 8 martie.
Dacă primeşti cadouri de la mai mulţi, nu tre să fi mândră. Trebuie să îţi pui un semn de întrebare. Aminteşte-ţi că lucrurile ieftine atrag mulţi clienţi.

Azi toţi sunt sentimentali. Roşii ca trandafirii luaţi la juma’ de preţ. Mâine suntem iar gri şi morocănoşi. Aşa e mereu... Semnul iubirii e crucea, nu inimioara. Dragostea adevărată nu moare. Nu se ofileşte că florile atinse de brumă.

Să vă dea Dumnezeu cel mai bun partener! Dar să îl aşteptaţi. Dacă vi-l alegeţi voi, riscaţi să greşiţi, iar "love story-ul" vostru să nu mai fie cu "happy end".

Iar pentru cei căsătoriţi - să vă iubiţi din ce în ce mai mult. Să vă luaţi toată familia şi să o duceţi în cer, în bucuria veşnică, unde nu mai e Sfântu’ Valentin, iar îngerii reali îi dau slavă lui Dumnezeu, nu trag cu săgeţi în oameni cum face Cupidon.

(14 februarie 2014)


_Geantă Sefora_

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un alt fel de fotbal

Viața cu gust de supă la plic

O ultimă noapte cu mama